Deficit de locuri în cămine în anul universitar 2011-2012

camera-camin
camera-camin

Cazările în cămine se vor face la majoritatea universităţilor de stat începând de marţi, timp de aproape o săptămână, fiind înregistrat şi în acest an un deficit de aproximativ 70.000 de locuri la nivelul întregii ţări, după cum susţin reprezentanţii studenţilor.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Tuturor Studenţilor din România, Ioan Poenaru, a declarat că deficitul de locuri în Bucureşti este de aproximativ 34.000, iar la nivelul ţării de 70.000, informează Agerpres.

Potrivit liderului UNSR, Universitatea Politehnica din Bucureşti oferă aproximativ 13.000 de locuri în cele 26 cămine. "Deficitul la nivelul UPB este de peste 2.500 de locuri", a afirmat Poenaru.

Academia de Studii Economice oferă 5.250 de locuri în cele 15 cămine şi onorează cam 85% dintre cereri, a precizat prorectorul instituţiei de învăţământ superior Istudor Nicolae.

"În prima etapă acoperim 70% dintre cereri, apoi în cea de-a doua 85% din cele 7.500 cereri de la nivelul ASE", a afirmat prorectorul.

Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia studenţilor pentru anul universitar 2011-2012 un număr de 5.354 de locuri în căminele proprii, distribuţia acestora urmând a se face de către facultăţi, ţinând cont de principiul proporţionalităţii, în funcţie de numărul de studenţi înscrişi finanţaţi de la buget.

Cazările pentru anul universitar 2011-2012 la UB se vor face în intervalul 27 septembrie - 4 octombrie.

Conform metodologiei, repartizarea locurilor în cămine se face proporţional cu numărul studenţilor din fiecare an de studiu de către o comisie pe facultate, coordonată de prodecanul cu probleme studenţeşti.

Citeşte şi:

Cât costă un loc în căminele din Bucureşti, pe piaţa neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel