EXCLUSIV  Dedesubturile crimei înfiorătoare din București. Detectivul criminalist Untaru, despre gestul care dă fiori

Ce s-a întâmplat în mintea bărbatului care și-a ucis soția în timp ce unul dintre cei trei copii, o fată de 15 ani, se afla în casă? Declarațiile exclusive ale celebrul detectiv criminalist Mihai Untaru, comisar-șef (r).

Celebrul detectiv criminalist Mihai Untaru a răspuns pentru DC News la câteva dintre întrebările apărute în spațiul public în cazul crimei din București. Ce l-a determinat pe individ să-și ucidă soția de față cu fiica de 15 ani? Faptul că ucigașul a spălat cuțitul și a plecat din locuință, salutând o vecină ca și cum nimic nu s-a întâmplat, în drum spre secție, scoate la iveală un detaliu terifiant din punct de vedere psihologic. 

„Caz tipic de Psihiatrie”

Mihai Untaru ne-a dezvăluit privind acest caz că se încadrează perfect, după primele informații apărute în presă, în tipologia cazurilor de cedare. Celebrul detectiv criminalist, comisar-șef (r), spune că, din perspectiva psihanalitică, nu e deloc ușor să intri în logica agresorilor de acest gen până la audieri. 

Pare-se că gestul bărbatului din Capitală nu are o explicație într-o logică morală și „partea neagră” se găsește în subsolul minții. Printre aspectele relevante pentru a înțelege cât de cât ce s-a întâmplat, intră în principal educația, nivelul de morală și personalitatea agresorului. 

„Unui om care i se rupe logica de viață și-și ucide partenerul într-un asemenea stil, dar care mai păstrează ceva din gestica omului normal: curățenie, având în vedere că și-a spălat cutițul... Nu suporta sângele. E un caz tipic de cedare. Din punct de vedere psihanalitic, e destul de greu să intri în logica lor până când nu e audiat. Declanșarea unor asemenea tipuri de gesturi fatale criminologice nu au o explicație într-o logică normală. Ele se găsesc în subsolul minții individului în funcție de educație, de nivelul de morală pe care îl are, dacă e un tip coleric sau nu. Pare că nu e de vreme ce a salutat-o pe vecină. În același timp, o ură îndreptată scurt împotriva celui apropiat, omului de lângă tine, are multe zone negre ca explicații. Explicații normale nu prea s-au găsit. Ori a suportat vreun accident cerebral interior care i-a afectat clar tot ce înseamnă simț de răspundere, toate efectele normale, milă, dragoste... Toate acestea au fost atrofiate într-o secundă”, a declarat Mihai Untaru pentru DC News.

„Dacă nu e autoapărare, acest tip are mereu explicații pe fond psihiatric. Pur și simplu elemente de psihiatrie în analiză pur medicală. Nu e o explicație logică. Un om care are trei copii... Indiferent ce a făcut femeia, vorbind poți să te descarci și să găsești o soluție”, a mai spus celebrul detectiv criminalist. 

De asemenea, Mihai Untaru ne-a mai spus că, „dacă în timpul interogatoriilor va fi identificat că are o logică în ceea ce explică, s-ar putea ca șocul pe care l-a produs să fi avut urmări fatale. Ce-a făcut pe urmă? A șters cuțitul”. 

„Trebuie văzut, puse cap la cap celelalte lucruri. În asemenea situații, formele de explicare într-o logică normală nu-și au rostul. Nu acționează în logica normală. Una e să analizezi o crimă în legitimă apărare. E o ură care la un moment dat plesnește fără niciun fel de explicații. E foarte greu de analizat”, a mai declarat Mihai Untaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel