VIDEO - Declic, protest pe pârtie. "Tăiaţi pensiile speciale, nu pădurile"

Declic a organizat un protest pe pârtie. "Tăiaţi pensiile speciale, nu pădurile" a fost mesajul lor. Sursa: Pexels
Declic a organizat un protest pe pârtie. "Tăiaţi pensiile speciale, nu pădurile" a fost mesajul lor. Sursa: Pexels

Membrii comunității Declic au coborât, sâmbătă, pe schiuri, pe o pârtie din Poiana Brașov, cu un banner cu mesajul „Tăiați pensiile speciale, nu pădurile”.

„Protestul” a fost organizat pentru a atrage atenția guvernanților asupra a două probleme majore nerezolvate: tăierea pensiilor speciale uriașe și salvarea pădurilor de la tăieri ilegale masive.

Comunitatea Declic cere noilor membri ai Guvernului și ai Parlamentului să își asume un calendar clar privind eliminarea pensiilor speciale și salvarea pădurilor, ambele teme „fiind susținute la nivel declarativ de mai toți politicienii ultimilor ani, însă fără acțiuni concrete”.

„Politicienii aflați la putere sunt complici ai celor care taie ilegal pădurea. Mii de hectare de pădure sunt furate pentru că cei din Guvern și Parlament nu iau măsurile pe care le cerem de ani de zile: alerte satelitare, camere video pe traseul transportatorilor de lemn, urmărire GPS a camioanelor. Și, cel mai important, SUMAL, sistemul de urmărire a materialului lemnos modernizat”, a declarat Antoniu Bumb, campaigner Declic.

În cadrul protestului de sâmbătă, un alt banner de mari dimensiuni, cu o suprafață de 30 de metri pătrați, a fost întins pe zăpadă, într-un punct de maximă vizibilitate, cu mesajul,,Tăiați pensiile speciale, nu pădurile!”

"Statul român plătește anual aproximativ 9 miliarde de lei pentru pensiile speciale. În același timp, la finalul anului trecut, statul a împrumutat de la băncile comerciale 5 miliarde de lei, pentru a refinanța datoria publică și a acoperi deficitul bugetului de stat. E ca și cum eu mi-aș cumpăra o mașină de 100.000 de euro, dar aș face credit să îmi iau de mâncare. Aceste privilegii pentru ,,speciali” trebuie oprite odată pentru totdeauna", a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Protestul de pe pârtie a fost doar una dintre acțiunile organizate de Declic pe cele două teme, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel