Declic, PROTEST la Ministerul Muncii: Turcan, te provocăm să trăiești cu salariul minim!

Joi, 7 octombrie, Declic a anunțat că organizează un protest pe care l-a numit: ”Raluca Turcan, te provocăm să trăiești cu salariul minim”.

”Joi, 7 octombrie, de Ziua Internațională a Muncii Decente, o provocăm pe Raluca Turcan să trăiască și ea cu salariul minim! De ce această acțiune? Raluca Turcan a anunțat că formula de creștere a salariului minim pe termen lung nu ia în calcul valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent.


Este atât o încălcare a legii 174/2020 care prevede corelarea salariului minim cu valoarea coșului minim de consum, dar și a principiilor europene pentru dreptul la un trai decent al tuturor angajaților.


Este un abuz de putere și o intenție clară a guvernanților să mențină cât mai jos nivelul de trai al angajaților pe salariul minim, pe termen nedefinit.

Unde și la ce oră ne vedem? Ne strângem la Ministerul Muncii, strada Demetru I. Dobrescu 2-4, la ora 9:45 și vom protesta până la ora 11:00 https://goo.gl/maps/sovkKxEbVkc6D6Lq9.

Vom păstra distanțare socială și vom respecta normele în vigoare pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19”, au transmis organizatorii protestului de la Declic.

Guvernul a decis cu cât va crește salariul minim din 2022

Guvernul a decis că salariul minim va crește de la începutul anului viitor. Majorarea va fi cu aproape 11 procente.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunțat la finalul ședinței de Guvern de luni că salariul minim va crește din 2022.

Decizia Guvernului este ca majorarea să fie cu aproape 11 procente. Astfel, salariul minim va ajunge la 2.550 de lei, iar un angajat va primi un salariu net de 1.524 de lei, cu peste 130 de lei mai mult decât în prezent.

„Este o majorare cu aproximatix 130 de lei net, impactul va fi asupra a 1.160.000 de oameni”, a declarat ministrul Muncii Raluca Turcan.

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este 2.300 lei lunar. Acest lucru înseamnă că un salariat câștiga „în mână” 1.386 de lei.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Urmează o criză alimentară. Prețurile vor EXPLODA. Coșea: ”Ideea” apărută în presa franceză. România, un pericol

”Criza aceasta se ”cocea” de 20 ani”, atenționează prof. Coșea. Pandemia le-a arătat țărilor dezvoltate că sunt DEPENDENTE de state ”subordonate”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel