Declasificare documente, CCR decizie. Gorghiu: "N-aş spune că e o lovitură"

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu consideră că decizia CCR prin care Legea privind declasificarea unor documente a fost declarată neconstituţională este doar "o victorie de etapă", ea susţinând că iniţiatorii actului normativ vor încerca "într-o altă manieră" să obţină efectele dorite, respectiv revizuirea dosarelor care au avut la bază protocoale secrete ale SRI.

"E o victorie de etapă, dar am convingerea fermă că se va încerca din nou, în altă manieră, de aduce la bun sfârşit, de către iniţiatori, în sensul obţinerii efectelor pe care le doresc: revizuirea tuturor dosarelor care au avut la bază aceste protocoale secrete", a afirmat Gorghiu, vineri, la Senat.

Ea a subliniat că prin decizia CCR se demonstrează că declasificarea unor documente nu poate fi făcută de către Parlament şi în niciun caz printr-o lege.

Vezi și: PSD - Aurelian Bădulescu, retragere sprijin politic. Mutu: Total neadevărat! Chiar mi-a mulţumit

"N-aş spune că e o lovitură"

"N-aş spune că e o lovitură pentru că (...) am trecut de câteva zeci de legi ale PSD-ALDE sesizate la Curtea Constituţională de PNL sau de preşedinte declarate neconstituţionale. Demersul, care este unul politicianist, nu îşi are locul în Parlament. Îşi va onora doamna Dăncilă, premierul de facto, această obligaţie de la partid, primită de la domnii Dragnea şi Tăriceanu, după motivarea venită de la CCR (...). Asta nu o face prin pixul său domnul Dragnea sau domnul Tăriceanu, nici măcar majoritatea pe care o coordonează domniile lor, asta trebuie să o facă punctual o instanţă de judecată. Dacă ţine de doamna Dăncilă, sunt convinsă că, aşa, cu mâna la frunte, va spune: 'Da, să trăiţi! Da-ţi-mi conţinutul hotărârii de guvern!' şi o va trece repede", a adăugat Gorghiu.

Miercuri, Curtea Constituţională a stabilit că Legea privind declasificarea unor documente contravine dispoziţiilor constituţionale referitoare la principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, Parlamentul intrând în sfera de competenţă a autorităţii executive.

Vezi și: ANAF, decizie. Motiv de bucurie pentru cei cu datorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel