Declarație surprinzătoare a Papei Francisc, privind ateii

O declarație recentă a Papei Francisc îl poziționează pe Suveranul Pontif în contradicție cu ceea ce susținea Papa Benedict al XVI-lea, despre non-catolici.

Ateii ar trebui văzuți ca oameni buni, dacă fac bine, a declarat Papa Francisc, îndemnând indivizii, indiferent de religie, să lucreze împreună, scrie The Guardian.

Liderul mondial a celor 1,2 miliarde de catolici a făcut această remarcă în timpul slujbei de dimineaţă, unde obişnuieşte să vorbească liber, fără comentarii pregătite înainte.

Suveranul Pontif a spus povestea unui catolic care a întrebat preotul dacă şi ateii sunt salvaţi de Isus. "Şi ei, toată lumea. Cu toții avem datoria de a face bine", a spus Papa.

"Faceţi lucruri bune şi ne vom întâlni", a spus Papa Francisc, ca un răspuns ipotetic la un comentariu ipotetic "dar eu nu cred, sunt ateu".

Atitudinea Papei Francisc de a ajunge la atei este în contrast cu ideile predecesorului său, Benedict al XVI-lea, care a generat plângeri din partea unor persoane de alte credințe, aceștea susținând că sunt văzuți drept credincioși de mâna a doua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel