Declarația unică, modificare. Se propune un nou termen

Vlad Manolache / 08 Martie 2019 / 10:54 Salveaza PDF Comentarii

Declarația unică privind impozitul pe venit s-ar putea depune într-o perioadă mult mai mare decât cea actuală. 

Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice ar putea fi depusă până la 31 iulie. Propunerea apare într-un proiect de Ordonanță de Urgență care a fost publicat de Ministerul Finanțelor Publice. Acum termenul limită pentru depunere este de 15 martie. 

În același document se prevede și prelungirea depunerii formularului 230, prin care se pot redirecționa 2% din impozitul pe venit către ONG-uri. 

Citește și: Stațiuni balneare modernizate cu bani de la stat

„Prin prezenta ordonanţă de urgenţă se propune, pentru anul 2019, prorogarea termenului de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, precum şi a formularului 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii', până la data de 31 iulie 2019, inclusiv. Totodată, se propune şi prorogarea termenului pentru plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situaţiile reglementate de Codul fiscal, până la data de 31 iulie 2019, inclusiv", se arată în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Citește și: Simona Halep, mesaj de forță despre ANTRENOR! "Acest lucru ar fi fost imposibil"

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29