Declarația comună a Franței, Germaniei, M.Britanii, Poloniei, Suediei despre Moldova

Scutaru Cristina / 10 iun 2019 / 23:46 Salveaza PDF Comentarii
Moldova
Moldova

Marea Britanie, Franța, Germania, Polonia și Suedia au emis o declarație comună cu privire la recunoașterea și sprijinirea noului Parlament și Guvern de la Chișinău, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul gov.uk, ce aparține Guvernului de la Londra.

"Franța, Germania, Regatul Unit, Polonia și Suedia au remarcat cu atenție deosebită evoluțiile recente din Republica Moldova. În urma alegerilor parlamentare, o majoritate parlamentară aleasă în mod democratic a luat decizii importante, inclusiv formarea unui Guvern", se afirmă în comunicat.

"În actuala criză constituțională, vedem și susținem Parlamentul Republicii Moldova, ca reprezentant al poporului moldovean, și ca cel mai bun loc pentru a discuta toate problemele politice, inclusiv cele controversate", se precizează în declarația comună.

"Solicităm calm și reținere. Toate părțile poartă răspunderea pentru soluționarea acestei crize constituționale prin mijloace pașnice", adaugă statele semnatare ale declarației, notează Mediafaxă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23