Declarații incredibile ale lui Ianukovici, după o lungă tăcere

Fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici numește pierderea Crimeii o tragedie și speră ca peninsula să redevină într-o zi teritoriu al Ucrainei. El a făcut aceste declarații în timpul unei interviu acordat Associated Press și televiziunii ruse NTV, primul de după fuga lui din Ucraina ca urmare a masivelor proteste pro-europene.

Ianukovici, care se află în continuare la Rostov-pe-Don, spune că speră să-l convingă pe Vladimir Putin să discute termenii sub care Crimeea ar putea reveni Ucrainei. El a adăugat că ar fi făcut tot ce i-ar fi stat în putere ca să prevină ruperea Crimeii de Ucraina, dacă rămânea la putere.

"Trebuie să stabilim o astfel de sarcină şi să căutăm modalităţi de returnare a Crimeei în orice condiţii, eventual având cel mai mare nivel de independenţă posibil, dar să fie parte a Ucrainei", a spus Ianukovici, afirmând că, dacă ar fi rămas preşedinte, ar fi încercat să evite organizarea referendumului proindependenţă din Crimeea, pe care l-a catalogat drept "o formă de protest" faţă de noua Administraţie proeuropeană instalată la Kiev.

Viktor Ianukovici a susținut că nu a dat ordin să se tragă în protestatarii din Piața Independenței (EuroMaidan), ci că lunetiștii erau din tabăra manifestanților.

În prezent, Ucraina este condusă de ”bandiți”, a punctat el, care a invocat din nou nevoia unui referendum în toate regiunile ucrainene.


Rusia a anexat Crimeea luna trecută în urma unui referendum de secesiune la care aproximativ 97% dintre votanți au optat pentru alipirea peninsulei la Federația Rusă. SUA și Uniunea Europeană au denunțat plebiscitul ca ilegal, poziție întărită și de o rezoluție a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel