Decizie radicală a Ministerului Sănătății după accidentul aviatic din Apuseni

Cadrele medicale care au fost plecate în misiunea de prelevare a ficatului – din avionul care a condus la moartea Aurei Ion și a lui Adrian Iovan – făceau acest lucru benevol.

În prezent, lucrurile stau diferit pentru că Agenția Națională de Transplant va scoate la concurs cinci posturi după ce ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a aprobat deblocarea acestora.

"Ştiu cât de importantă este activitatea pe care cei de la Agenţia de Transplant o desfăşoară. Din păcate, actele normative din anii 2009 – 2013 au blocat posturile şi nu se puteau face angajări. Am găsit soluţia deblocării prin redistribuire, şi voi căuta soluţii şi pentru alte domenii din sănătate unde există o lipsă acută de personal, pentru că pacienţii au dreptul la cele mai bune condiţii de tratament şi, în acest caz, de cele mai bune condiţii de realizare a acestor operaţii extrem de complicate", a explicat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Pentru cele cinci posturi va fi organizat concurs conform prevederilor legale, alocările bugetare necesare pentru acestea fiind deblocate prin redistribuire de la alte unităţi finanţate integral de la bugetul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel