Urmărește emisiunea live


Decizie proces Kovesi - Antena 3. Gâdea, reacție

Mihai Gâdea
Mihai Gâdea

Curtea de Apel Ploiesti a decis, marți, ca Mihai Gâdea, Bianca Nae, Mugur Ciuvică și SC Antena 3 SA să-i plătească în solidar șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, suma de 300.000 de lei cu titlu de daune morale, informează Antena 3.

Mihai Gâdea a reacționat cu privire la acest subiect.

"Suntem șocați să aflăm așa ceva! În nicio democrație din lume, șeful unei instituții de forță nu dă în judecată jurnaliști și le cere sume exorbitante pentru că și-au exercitat dreptul la liberă exprimare. Este absolut șocant! Pe de altă parte, ținânt cont de modul în care au cerut dosarul cei de la DNA, la ultimul termen, instanței civile, probabil că aici este cheia. Nouă ne este limpede ce se întâmplă în aceste zile. Totul este la vedere... după ce ne-a luat sediile, acum ne iau și apartamentele. Cine își imaginează că are 300.000 de lei să îi plătească doamnei Kovesi aceste pagube care nu au fost demonstrate în niciun fel? Îi așteptăm să vină să ne ia apartamentele", a spus Mihai Gâdea.

Se poate ajunge la CEDO

"Mi se pare important ca această încercare de intimidare să se transforme într-un proces pentru libertatea de exprimare și într-o bătălie pentru libertatea de exprimare. Noi vom face acest lucru. Vom merge în instanțele superioare, iar dacă va fi cazul vom merge la CEDO și vom face tot ceea ce putem pentru a ne apăra acest drept. Ce mesaj se dă astăzi jurnaliștilor liberi din România? Cine nu este în unitățile militare, cine nu este în divizia de presă care execută în tocmai și la timp ordinele care sunt date pentru sclavii din presă, aceia nu au niciun fel de problemă. Pentru cei care ridică întrebări... eu, în emisiunea respectivă, am ridicat o singură întrebare. Nu era nimic ofensator și nici denigrator. Era o întrebare. Este evident că vorbim despre o intimidare. Este un mesaj de forță care se traduce prin: 'vă rupem cu bătaia'! Să nu se bazeze nici pe lașitatea noastră și nici pe faptul că vom fi intimidați. Știu un singur lucru: dacă există, într-o țară democratică, dreptul la liberă exprimare, vom face tot posibilul pentru a-l apăra", a mai zis Mihai Gâdea.

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti, reclamând faptul că în emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel