EXCLUSIV  DECIZIE privind supravegherea video-audio în școlile din România. SONDAJ: rezultat VOT

Rodica Mitu / 27 ian 2020 / 11:21 Salveaza PDF Comentarii

DCNews a realizat un sondaj cu privire la introducerea sistemelor de supraveghere video-audio în interiorul sălilor de clasă.

„Sunteți de acord cu introducerea camerelor video-audio în sălile de clasă?" a fost întrebarea adresată cititorilor DCNews prin intermediul unui sondaj.

În urma rezultatelor sondajului, 21.819 de persoane au votat „Da", în timp ce 20.126 au optat pentru „Nu". Altfel zis, 52,0% vs. 48,0%. Rezultatul este foarte strâns!

Iată rezultatele:

(w670)

 

Atât părerile profesorilor, cât și cele ale părinților sunt împărțite. În timp ce unii părinți își doresc siguranță și monitorizare pentru copiii lor, alții vor doar siguranță fără monitorizare video-audio.

Apar numeroase întrebări: Cine are acces la înregistrări? Cum se păstrează confidențialitatea? Unde se stochează înregistrările? În ce scop vor fi folosite?

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că instalarea în sălile de clasă a unor sisteme de supraveghere video-audio nu rezolvă problemele reale din cadrul orelor de curs şi sfidează modul natural de administrare a clasei, putând afecta modul în care se desfăşoară actul de predare-învăţare şi creând o stare de lipsă de confort în rândul elevilor şi cadrelor didactice.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25