Decizie ISTORICĂ pentru Republica Moldova

O decizie istorică a fost luată și parafată, joi, pentru Republica Moldova. Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi reprezentantul preşedinţiei elene a Consiliului Uniunii Europene, Dimitris Kourkoulas, au semnat decizia de eliminare a vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova care călătoresc în UE. Va fi publicată în Jurnalul Oficial în 28 aprilie. 

Până la sfârşitul lunii, cetăţenii moldoveni deţinători ai unui paşaport biometric nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în zona Schengen pentru şederi de scurtă durată. Aceasta este o mare realizare şi începutul unui nou capitol în relaţiile noastre. Am lansat dialogul nostru în privinţa vizelor cu Republica Moldova în iunie 2010 şi în mai puţin de patru ani călătoriile fără viză în spaţiul Schengen au devenit o realitate pentru cetăţenii moldoveni. Acest lucru arată că eforturile depuse de autorităţile moldovene au dat roade şi că UE îşi asumă angajamente cu ţări terţe care doresc să lucreze cu noi. Posibilitatea de a călători fără viză în spaţiul Schengen pentru perioade scurte va facilita şi mai mult contactele interpersonale şi va consolida legăturile de afaceri, sociale şi culturale dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova. Acest lucru este şi un exemplu excelent pentru alte ţări din regiune, care demonstrează că un angajament politic puternic şi implementarea efectivă a reformelor aduc rezultate tangibile", a declarat Cecilia Malmstrom, potrivit Agerpres. 

Republica Moldova a parafat şi Acordul de asociere la UE. Îl cuprinde şi pe cel de liber schimb şi care ar urma să fie semnat în luna iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel