Decizie istorică a SUA. "American dream" devine realitate pentru români

american
american

Camera Reprezentanţilor a Congresului din SUA a pus pe ordinea de zi un proiect legislativ care ar putea deschide porţile pentru români. Programul Visa Waiver (VWP), în care este inclusă şi România, acordă cetăţenilor dreptul de a intra în SUA fără a avea nevoie de viză.

Prevederile proiectului ar facilita includerea României, Poloniei şi Bulgariei în acest program, ceea ce ar însemna că cetăţenii respectivelor state ar obţine dreptul de a călători în SUA fără viză, pentru o perioadă de cel mult de 90 de zile.

Proiectul înlocuieşte actuala reglementare - care interzice accederea în VWP a statelor a căror rată de respingere a cererilor de viză depăşeşte 3% - cu o rată maximă de 3% de depăşire a şederii legale de 90 de zile. Rata de respingere de peste 3% a ţinut până acum în afara acestui program Bulgaria, Polonia şi România, pentru care acest nivel a fost, în anul fiscal 2011, de 16%, 10% şi, respectiv, 22%.

Proiectul include noi prevederi menite să stimuleze turismul în SUA, ceea ce semnatarii săi speră că va ajuta la câştigarea de susţinători printre legislatori.

Preşedintele Barack Obama a indicat deja că va sprijini extinderea programului Visa Waiver dacă aceasta va primi undă verde din partea Congresului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel