Decizie în premieră a justiției române, după ce Rudel Obreja s-a plâns de condițiile din arest

Arestul Central este obligat de o decizie a Înaltei Curți să îi asigure fostului șef al Federației Române de Box, Rudel Obreja, arestat preventiv în dosarul "Gala Bute", o celulă mai mare și spațiu separat în care să mănânce, potrivit Digi 24. Decizia instanței nu este definitivă.

Hotărârea judecătorului Înaltei Curți este prima de acest fel, după ce mai mulți arestați s-au plâns de condițiile din spatele gratiilor. Elena Udrea și-a exprimat nemulțumirile chiar de la tribuna Parlamentului, înaintea votului privind arestarea sa preventivă.

Rudel Obreja este cercetat penal în dosarul "Gala Bute" pentru săvârșirea a două infracțiuni de spălare de bani, două infracțiuni de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Conform sursei citate, Curtea Supremă a stabilit că în Arestul Central al Poliției Capitale se încalcă drepturile omului în urma unei plângeri formulate de Rudel Obreja.

Instanța obligă Poliția Capitalei să respecte normele europene, care impun un spațiu personal de minimum patru metri pătrați și șase metri cubi de aer.

Totodată, ofiţerii de la Arestul Central trebuie să-i asigure masa, sub pază, într-o sală special amenajată.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis, la 4 martie, cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv pentru fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, şi pentru administratorul moşiei de la Nana, Tudor Breazu.

Dosar Gala Bute: Rudel Obreja: Toată lumea face denunțuri. Nu spun ce vor procurorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel