Decizie ÎCCJ. Judecătoare CONDAMNATE la închisoare cu executare

Miercuri, 12 iunie, judecătoarele Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarcă, acuzate că au anulat ilegal o condamnare de șapte ani de închisoare primită de afaceristul Dinel Staicu, au fost condamnate definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la câte 4 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.

Inițial, în mai 2016, cele două judecătoare au fost achitate de Curtea de Apel București, însă Instanța supremă a admis miercuri apelul DNA și le-a condamnat la închisoare cu executare.

Totodată, s-a decis ca Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarcă să plătească în solidar dobânzile legale aferente sumei de 18.838.804 lei, calculate de la data de 22 februarie 2012 (data pronunțării deciziei nr. 381/2012) până la data de 25 octombrie 2016 (data anulării deciziei nr.381/2012), către partea civila SC Banca Internațională a Religiilor SA prin lichidator judiciar SCP Tănasă și Asociații SPRL.

A treia judecătoare implicată în acest caz, Veronica Cîrstoiu, are proces separat la Curtea de Apel București, dosar care încă nu a primit o decizie pe fond, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel