Decizie ÎCCJ în cazul bărbatului acuzat de terorism

Joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca  bărbatul de 39 de ani din Argeş, suspectat de propagandă teroristă în favoarea DAESH şi intenţia de a organiza un atentat la o bază militară din România, să rămână în arest preventiv.

Instanţa supremă i-a respins bărbatului contestaţia şi a menţinut decizia de arestare dată pe 30 iunie de Curtea de Apel Piteşti. Bărbatul neagă că ar fi cules informaţii despre baza americană de la Mihail Kogălniceanu şi susţine că ar fi mers la Constanţa pentru a strânge bani în vederea construirii unei moschei la Piteşti.

Potrivit DIICOT, începând cu luna noiembrie 2016, bărbatul, folosind numele 'Ibrahim', a utilizat pe o reţea de socializare mai multe conturi personale, prin intermediul cărora a postat şi distribuit fotografii cu sigla grupării teroriste DAESH, precum şi înregistrări cu atacuri ale acesteia şi execuţii, prin decapitare şi împuşcare, cu intenţia de a le face cunoscute şi de a determina câştigarea de noi adepţi capabili să recurgă la săvârşirea aceluiaşi gen de fapte precum cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o. Anchetatorii susţin că el avea legături cu membrii unei mişcări salafiste şi pro-jihadiste din Franţa, pe care îi numea 'fraţii din Toulouse', pentru care ar fi încercat să culeagă informaţii despre bazele militare din România unde sunt dislocate forţe ale armatei americane.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel