Decizie dificilă: Zoo Bârlad își vinde animalele

Mai multe animale şi păsări vor fi scoase la vânzare de Grădina Zoologică Bârlad.

Grădina Zoologică Bârlad va scoate la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, un număr de 30 de animale şi păsări. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Primăriei municipiului Bârlad, consilierii locali trebuie să fie de acord în următoarea şedinţă ordinară cu proiectul de hotărâre propus de conducerea Grădinii Zoologice.

'Având în vedere existenţa unui excedent de indivizi în cadrul anumitor specii din colecţie, este necesară mişcarea lor pentru a menţine un spaţiu biologic optim desfăşurării activităţii. Consider oportună valorificarea animalelor, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al optimizării spaţiului existent', a explicat primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş, în expunerea de motive.

Ce se poate cumpăra

Conform proiectului înaintat de reprezentanţii Grădinii Zoologice Bârlad vor fi scoase la vânzare 30 de animale, printre care ponei, capre pitice, fazani argintii şi un bivol indian. Persoanele interesate de achiziţionarea animalelor sau păsărilor vor trebui să se înscrie la licitaţie plătind o taxă de participare de 100 de lei şi o garanţie de participare de 100 de lei, preţul de adjudecare urmând să fie cel mai mare oferit de participanţi, la care se adaugă, potrivit legii, valoarea TVA.

Cel mai scump exemplar scos la vânzare este un ponei al cărui preţ de pornire este de 500 de lei. Bivolul indian este scos la vânzare cu 300 de lei, iar la fazani preţul porneşte de la 20 de lei.

Citește și:

O bufniţă care a atacat oameni în Olanda, adusă la Zoo Târgu Mureş

Zoo Sibiu are trei locuitori noi, specii rare. Care sunt vedetele?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel