Decizie definitivă în cazul lui Liviu Luca

Sindicalistul Liviu Luca, cercetat de DIICOT Ploieşti într-un dosar în care este acuzat că şi-a însuşit în mod fraudulos fonduri din patrimoniul PSV Company pentru construirea unui ansamblu de locuinţe, va rămâne sub control judiciar. 

Magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au respins, joi, contestaţia formulată de procurori împotriva deciziei Tribunalului Prahova care a respins propunerea de arestare preventivă a lui Luca, dispunând faţă de acesta măsura controlului judiciar.

Decizia pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă.

Liviu Luca a fost dus, luni, la sediul DIICOT Ploieşti după ce procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul său din Păuleşti şi a fost scos încătuşat din sediul Parchetului după mai mult de zece ore. Potrivit datelor din referatul DIICOT privind arestarea preventivă a lui Luca, sindicalistul nu a dorit să dea declaraţii, astfel că privarea de libertate a acestuia este necesară pentru că există riscul alterării depoziţiilor martorilor.

[citeste si]

Ulterior, Tribunal Prahova a respins ca neîntemeiată propunerea de arestare a sindicalistului, în motivarea deciziei arătându-se faptele inculpatului au ajuns la cunoştinţa organelor de urmărire penală în urmă cu mai mulţi ani, iar în acest interval de timp comportamentul acestuia nu a condus la concluzia că el ar împiedica ancheta. 'În acest sens se observă că nimic din comportamentul inculpatului Luca Liviu în tot acest interval nu duce la concluzia că lăsat în libertate ar împiedica buna desfăşurare a cercetărilor, la dosar neexistând dovezi că acesta ar încerca să se sustragă de la urmărirea penală ori să zădărnicească aflarea adevărului prin exercitarea de presiuni asupra celorlalţi participanţi la comiterea infracţiunii ori a martorilor audiaţi în cauză.

În raport de situaţia din prezenta cauză, inculpatul prezintă, în opinia judecătorului de drepturi şi libertăţi, suficiente garanţii personale pentru a beneficia de starea de normalitate, iar lăsarea acestuia în libertate nu ar prezenta un pericol concret pentru ordinea publică, nu ar produce o tulburare în cadrul colectivităţii din care inculpatul provine', se arată în textul motivării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel