Decizie crucială a Rusiei privind alegerile din Ucraina

Foto: captură live stream Ria Novosti
Foto: captură live stream Ria Novosti

Președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia va respecta rezultatul alegerilor prezidențiale din Ucraina și va colabora cu oricine va fi noul președinte.

Moscova a refuzat ferm să recunoască administrația interimară de la Kiev, instalată în urma protestelor pro-europene masive, etichetând-o drept "juntă" sau alcătuită din "fasciști".

Prezent la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, Vladimir Putin a anunțat că Rusia "va respecta alegerea poporului ucrainean" și va lucra cu noua conducere.

El a precizat că Rusia vrea ca pacea și ordinea să fie restaurate în Ucraina și a cerut stoparea acțiunilor militare împotriva separatiștilor din Estul țării. "Situația din Ucraina devine mai gravă, în timp ce autoritățile din Kiev continuă operațiunea punitivă din Estul țării. Acțiunile militare nu se opresc. Folosesc artilerie, tancuri, APC-uri (blindate - n.r)).

În același timp, Putin a blamat Vestul pentru încurajarea "loviturii de stat" care a condus la înlăturarea administrației pro-ruse conduse de Viktor Ianukovici și părăsirea țării de către liderul Partidului Regiunilor.

Apariție lângă Putin care va frustra Europa - FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel