EXCLUSIV  DECIZIE Crâng Buzău. BĂTAIE PSD-USR pentru cel mai frumos loc

USR se luptă pentru salvarea celui mai frumos loc din Buzău. Senatoarea Florina Presadă a spus că "sub pretextul nevoii de a crește numărul de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, Pădurea Crâng din județul Buzău riscă să se transforme în parcare sau cartier de blocuri dacă propunerea legislativă a parlamentarilor PSD de Buzău primește raport favorabil de la Comisia de Administrație Publică de la Senat și este apoi adoptată în plenul Senatului. În ședința de marți mă voi opune acestui proiect și voi transmite colegilor din Comisie că pădurea trebuie să rămână pădure, proprietatea publică a statului, în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva".

Amintim că Uniunea Salvați România ceruse PSD retragerea propunerii legislative înregistrată la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor sub nr. 188/2017 şi la Senat sub nr. 200/2017 ce priveşte trecerea suprafeţei de 180,44 ha fond forestier (Pădurea Crâng) din proprietatea publică a statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva în proprietatea publică a Municipiului Buzău.

Pentru a înțelege mai bine subiectul, DC News a stat de vorbă cu Sebastian Silvestru, membru USR Buzău, cel care a iniţiat, coordonează şi dezvoltă acest proiect. Acesta a explicat care este pericolul cel mai mare în cazul în care propunerea legislativă va trece.

"Pericolul cel mai mare este distrugerea faunei și florei spontane existente, Pădurea Crâng fiind declarată zona protejată de interes judeţean prin Hotărârea Consiliului Judeţean Buzău nr. 13/1995. Însă, dacă ne gândim la cazurile în care o pădure sau un parc au trecut în administraţia locală și aceasta le-a dat altă utilitate, ne gândim că cel mai mare pericol e acela de a răsplăti sponsorii din campaniile electorale prin cedarea unor suprafețe chiar în mijlocul fondului forestier. Exista deja precedentul cortului de evenimente al afaceristului buzoian Ninel Brebeanu, instalat în urmă cu cinci ani în Crâng. Sau diligenţele făcute în 2001 de Ion Vasile, la acea vreme prefect al judeţului Buzău, de a trece 33 ha de teren ce aparţinea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, în categoria izlaz, pentru ca pământul să poată intra în proprietatea privată a municipiului, iar mai apoi să poată fi vândut. Ceea ce s-a şi întâmplat de altfel, pe acel teren fiind ridicat Cartierul Orizont", a spus Sebastian Silvestru într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DC News. Articolul poate fi citit AICI.

[citeste si]

Precizăm că parlamentarii USR, prin vocea lui George Marussi, senator USR de Prahova, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, a reuşit să convingă colegii din comisie despre importanţa rămânerii Pădurii Crâng în proprietatea publică a statului. Apoi a fost rândul Florinei Presadă, senatoare USR, membră în Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului, să sprijine demersul Filialei USR Buzău. Luarea unei decizii a fost amânată pentru data de 17.10.2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel