Decizie controversată la Maratonul din Bucureşti. Participanţii nu au voie cu căşti în timpul cursei

Organizatorii Maratonului din Bucureşti au luat o decizie controversată. Aceştia vor interzice participanţilor să alerge cu căşti la urechi. 

„De ce unii aleg să nu asculte muzică în timp ce aleargă? Pentru că aleg să fie atenți la semnalele transmise de organism și de mediul înconjurător mai ales dacă alergarea nu are loc pe pistă. Pentru că nu consideră că îi ajută să alerge mai tare, mai repede sau mai bine", au transmis organizatorii. 

Măsura, prevăzută în reglementările IAAF

Tot organizatorii Maratonului de la București amintesc și faptul că Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF) recomandă interzicerea folosirii căștilor audio în competițiile de alergare stradală. Bucharest RUNNING CLUB susține că a interzis încă de acum 5 ani folosirea căștilor audio în toate competițiile pe care le organizează. Acest lucru a fost trecut și în regulamentul de desfășurare.


„Având în vedere numărul mare de participanți și riscul crescut de accidentare în zonele de aglomerare, participanții nu pot folosi căști audio în timpul cursei. Acestea duc la scăderea vigilenței în timpul alergării", se arată în Regulament , la capitolul CONDUITĂ PARTICIPANȚILOR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel