Decizie CNA: Antena 1 amendată cu 20.000 de lei în cazul Ioana Tufaru

Ioana Tufaru
Ioana Tufaru

CNA a amendat, marţi, cu 20.000 de lei postul Antena 1. Hotărârea a fost luată din cauză că în edițiile din patru și cinci februarie a emisiunii „Acces direct” a fost încălcat dreptul la imagine al Ioanei Tufaru, dar şi pentru faptul că publicul a fost dezinformat, întrucât programul respectiv era o ficţiune şi nu un reportaj, aşa cum a fost prezentat.

În aceiași ședință Consiliul a mai votat propunerile altor doi membri – întreruperea emisiei cu 3 ore, în prime-time și 100.000 de lei amendă – însă acestea nu au întrunit numărul necesar de voturi, scrie Mediafax.

La şedinţa de marţi a CNA a fost prezent şi Cristian Ionescu, managerul redacţiei care produce emisiunea „Acces Direct”. Acesta a încercat să îi convingă pe membrii CNA de nevinovăția echipei pe care o conduce, susținând că Antena 1 are o relaţie contractuală cu Ioana Tufaru, care a început anul trecut.

Conform discuţiilor din timpul şedinţei, sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 3, alineatul 1 de Legea audiovizualului. Potrivit acestuia „Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului”.

Au mai fost încălcate următoarele articole: 34, alineatul 1 din Codul audiovizualului, conform căruia „Orice persoană are dreptul la propria imagine”, şi articolul 32, alineatul 1 din Cod - „Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel