DECIZIE CCR- SESIZARE TĂRICEANU. Parchetul General, prima reacție

Curtea Constituţională a României
Curtea Constituţională a României

Parchetul General susține că a luat cunoștință despre decizia CCR cu privire la constatarea existenței unui conflict între Guvern și Ministerul Public, prin DNA. În același timp, mai transmite că motivarea CCR va fi determinantă pentru viitorul curs al anchetei.  

”Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat cunoştinţă despre Decizia Curţii Constituţionale privind constatarea existenţei unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Ministerul Public prin Direcţia Naţională Anticorupţie, decizie prin care instanţa de contencios constituţional a constatat că "acţiunea PÎCCJ - DNA de a-şi aroga atribuţia de a verifica legalitatea şi oportunitatea unui act normativ, respectiv OUG13/2017, cu încălcarea competenţelor constituţionale ale Guvernului şi Parlamentului, prevăzute de art. 115 alin 4 şi 5 din Constituţia României, respectiv ale Curţii Constituţionale, prevăzute de art. 146 lit. din Constituţie", a generat un conflict juridic de natură constituţională între respectivele autorităţi ale statului”, se arată într-un comunicat al PÎCCJ. 

Sursa citată menţionează că motivarea CCR va fi determinantă pentru viitorul curs al anchetei în acest caz.

”Motivarea Curţii Constituţionale va fi determinantă pentru viitorul curs al anchetei cu privire la infracţiunile de favorizarea făptuitorului, prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte, Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. de art. 8 alin 1 lit. b din Legea 115/1999, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, fals intelectual, ce constituie obiectul cauzei înregistrată pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ, cauză cunoscută generic sub denumirea de "Adoptarea Ordonanţei 13"”, se spune în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel