Decizie CCR Coduri Penale. Toni Neacşu: Admiterea sesizărilor, posibil mai bună decât respingerea

CCR
CCR

Avocatul Toni Neacşu a scris, pe pagina sa de Facebook, că decizia CCR de admitere a neconstituţionalităţii modificărilor aduse Codurilor Penale ar putea fi mai benefică pentru coaliţia de guvernare decât o eventuală respingere a sesizărilor. 

"Nu îmi place neapărat să fiu împotriva curentului şi valului de populism, dar admiterea de astăzi de către CCR a sesizărilor pe codurile penale s-ar putea să fie mai bună pentru acestea decât o eventuală hulită respingere a sesizărilor!

Sursele mele îmi spun că retrimiterea codurilor la Parlament are ca motiv nerespectarea deciziilor anterioare ale CCR, Parlamentul fiind obligat să introducă în coduri toate deciziile CCR din ultimii ani. Adică CCR obligă clasa politică să facă ceea ce de 2 ani nu face de frică sau ce nu mai apucă să facă fiindcă e băgată la puşcărie. Da, vor trebui modificate şi abuzul în serviciu, şi prescripţia răspunderii, dar şi cele câteva zeci de articole declarate de mult neconstituţionale şi unde politicienii au fost prea laşi pentru a interveni.

Codurile sunt neconstituţionale fiindcă "nu au transpus în integralitate deciziile CCR în materie penală". Domnilor politicieni, nu mai aveţi motive să fiţi laşi, citiţi Constituţia, deciziile CCR şi aplicaţi-le", a scris Toni Neacşu pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel