Decizia unui primar, consternat de ce a văzut în orașul său

Adrian Torma, aflat la primul mandat de primar al oraşului Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, este hotărât să-i determine pe cetățeni să păstreze curățenia în localitate, motiv pentru care a decis să-i facă de rușine pe pagina sa de socializare pe cei care ”își bat joc de domeniul public”. Astfel, edilul a a început să posteze pe Facebook imagini cu aceștia, consternat fiind de ce a văzut săptămâna trecută în orașul său.

”Vineri am fost pe "teren" în Oraşul Nou pentru a decide zonele unde începem campania de igienizare.

Am rămas consternat de lipsa de bun-simt si buna creștere a unor cetateni. Este foarte ușor sa dam vina pe vecini cand de fapt toti suntem vinovați pentru modul jalnic in care arată orașul din punctul de vedere al curățeniei”, scrie primarul Torma pe pagina sa de socializare unde a postat și mai multe imagini realizate în timpul raidului său prin oraș pentru a-și susține afirmațiile, pe care le explică folosind un limbaj dur.

Citește și: Tânăra din București aleasă primar la Petriș, înfuriată pe săteni: Puneți mâna și munciți...

”Am atașat câteva poze care vorbesc si de la sine, dar va ajut sa le înțelegeți:
- doamna din imagine (Bl. 2, Sc. 2, etaj 1) arunca o oala plină cU tăiței si resturi alimentare pe geam .... incredibila nesimtirea doamnei si nu cred ca este singura;
(...)
- si maxima zilei: un " țaran" care din lipsa de creier a aruncat o coaja de banana pe aleea de la blocul 24 pe jos, cand la 10 metri avea cos pentru gunoiul menajer (nu am apucat sa fac poza)
Din păcate, nu vedem paiul din ochiul nostru .... orașul este mizerabil datorita, in primul rând, al cetățenilor”, a adăugat primarul.

Acesta subliniază și faptul că pentru a avea un oraș curat este nevoie inclusiv de implicarea localnicilor.

”Primăria nu poate fi prezenta peste tot si amenzile nu suplinesc lipsa de bun-simt.
Din poziția de Primar eu pot sa vreau sa transformam orașul intr-o oaza de curățenie, dar fara ca toti cetatenii sa simtă aceasta responsabilitate nu o sa reușim .
Primaria, impreuna cu Poliția Locală, va începe o campanie de conștientizare, informare si amendare acolo unde este nevoie, a cetățenilor care nu înțeleg ca pe lângă drepturi avem si obligatii.
In viitor voi posta pe facebook toate pozele unde consider ca cetatenii isi bat joc de domeniul public”, mai scrie primarul orașului Moldova Nouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel