Decizia referitoare la presupusul plagiat al lui Ponta, pe 17 martie

Magistrații ÎCCJ au amânat din nou luarea unei decizii privind presupusul  plagiat al premierului Victor Ponta. Instanţa supremă va trebui să se pronunţe cu privire la o contestaţie făcută de Adrian Papahagi, Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru pe 17 martie, după ce procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul acuzaţiilor de plagiat aduse premierului de prestigioasa revistă ştiinţifică Nature.

La termenul de luni al procesului în care este judecată contestaţia, procurorul de caz a solicitat respingerea acesteia, pe motiv că este inadmisibilă. Avocatul lui Victor Ponta a arătat că acuzaţiile nu pot fi dovedite, el menţionând că există coincidenţe ale unor acte normative prezente în lucrarea premierului, dar şi în alte lucrări.

La termenul de luni, Mihail Neamţu a declarat că în momentul în care se va demonstra că lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta este plagiată, va cere stoparea comercializării acesteia. Neamţu a mai spus, după finalizarea termenului de judecată de luni, că intenţionează să dea în judecată Oficiul Român pentru Drepturile de Autor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel