Decizia luată de președintele chinez după criza din Crimeea

Președintele Chinei începe primul său turneu european într-un moment istoric care ar putea avea efecte importante pe termen lung. Șeful statului începe acest turneu pe fondul crizei din Crimeea.

Xi Jinping va începe turneul la Haga, unde va participa, luni şi marţi, după întâlniri bilaterale, la un summit pe tema securităţii nucleare, unde se va întâlni cu omologul său american Barack Obam.

Sâmbătă, Beijingul s-a abţinut la votul în Consiliul de Securitate al ONU ce condamna referendumul din Crimeea, aprobat de toţi ceilalţi membri şi blocat de veto-ul rus. Aceeaşi poziţie o va apăra preşedintele Xi Jinping nu numai în faţa lui Barack Obama, ci şi a cancelarului german Angela Merkel şi a preşedintelui francez François Hollande, cu care va avea întrevederi în timpul turneului său, scrie Mediafax.

Preşedintele chinez, care a preluat funcţia în urmă cu un an, merge în Europa după ce şi-a inaugurat mandatul cu o vizită în Rusia, un turneu în Africa, o vizită în Statele Unite, un turneu în America Latină şi în Caraibe, precum şi în Asia Centrală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel