Decizia instanței în cazul Prințului Harry privind protecția sa de către poliția din Marea Britanie

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol ce a decis instanța în cazul Prințul Harry, în procesul privind protecția poliției din Marea Britanie.

 

O nouă înfrângere în instanță pentru Prințul Harry. Acesta a pierdut prima încercare de a face apel împotriva respingerii contestației sale în justiție în procesul care vizează decizia guvernului britanic de a-i lua protecția poliției atunci când se află în Marea Britanie. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al instanței, transmite Reuters.

Harry, fiul mai mic al regelui Charles al III-lea, a introdus acțiunea la Înalta Curte din Londra, după ce Ministerul de Interne al Marii Britanii - ministerul responsabil de poliție - a decis în februarie 2020 ca el să nu mai primească în mod automat securitate personală din partea poliției în Marea Britanie.

Precizăm că prințul Harry, împreună cu alți membri ai Familiei Regale, a primit protecție personală, finanțată din fonduri publice, oferită de stat înainte de a se retrage din îndatoririle sale regale și de a se muta în California cu Meghan, în martie 2020. După mutarea sa, Comitetul Executiv pentru Protecția Regalității și a Personalităților Publice, cunoscut sub numele de RAVEC, a decis că Harry nu va primi același nivel de protecție. În februarie, Înalta Curte a decis că decizia este legală și a respins recursul lui Harry.

Curtea a refuzat să-i dea Ducelui de Sussex permisiunea de a face recurs pe 8 aprilie, a declarat luni un purtător de cuvânt al instanței, adăugând că Prințul Harry se poate adresa direct la Curtea de Apel.

Motivarea instanței



„Realitatea chestiunii este că reclamantul consideră că ar trebui să primească o abordare diferită a protecției sale în timp ce se află în Regatul Unit decât a decis RAVEC că ar trebui, bazându-se parțial pe compararea propriei sale poziții cu cea a altora”, a spus judecătorul Peter Lane. 

"RAVEC, în calitate de organism de expertiză, a concluzionat contrariul. Era în drept să facă acest lucru", a mai precizat acesta.

Instanța a mai decis ca Prințul Harry să fie obligat să plătească 90% din „costurile rezonabile” ale Ministerului de Interne în apărarea cazului, deși valoarea costurilor guvernamentale nu a fost precizată. Procesul împotriva guvernului a fost una dintre numeroasele bătălii juridice importante pe care Harry le-a purtat în ultimii ani, celelalte implicând în mare parte procese împotriva presei britanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel