Decizia de armistițiu a lui Putin a fost luată doar pentru a pune Ucraina într-o lumină proastă, transmite Institutul pentru Studiul Războiului

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Anunțul președintelui rus Vladimir Putin privind încetarea focului puntru 36 de ore este „probabil o operațiune de informare menită să afecteze reputația Ucrainei”, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) din Washington.

 

Încetarea unilaterală a focului nu a fost acceptată de Kiev.

„Putin ar fi putut căuta să asigure o pauză de 36 de ore pentru trupele ruse, pentru a le oferi capacitatea de a se odihni, de a recupera și de a se reorienta pentru a relansa operațiunile ofensive în sectoarele critice ale frontului”, a transmis ISW în evaluarea sa, publicată joi, transmite CNN

Institutul a adăugat că o pauză a ostilităților „ar beneficia în mod disproporționat trupele ruse”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat, de asemenea, Moscova că încearcă să folosească sărbătoarea ortodoxă de Crăciun ca „acoperire” pentru a-și reaproviziona și opri avansurile ucrainene în regiunea Donbas de Est.

„Putin nu se poate aștepta în mod rezonabil ca Ucraina să accepte condițiile acestui armistițiu declarat brusc”, a menționat ISW.

ISW a adăugat: „Refuzul Ucrainei, în privința unei încetări a focului - proces care ar fi trebuit negociat cu mult timp înainte, în vederea respectării Crăciunului ortodox rusesc - ar permite Rusiei să se plângă de faptul că Ucraina încălcă dreptul credincioșilor de a sărbători Crăciunui."

Acest lucru, a transmis ISW, ar permite Moscovei să susțină narațiunea „fără temei” conform căreia Ucraina îi persecută pe creștinii ortodocși și vorbitorii de rusă, pe care Putin a folosit-o pentru a-și justifica invadarea ilegală a Ucrainei.

Dmitri Medvedev, șef adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, consideră că Kievul, refuzând armistițiul de Crăciun propus de Moscova, a respins „mâna milei creștine”, conform TASS.

„Mâna milei creștine a fost întinsă ucrainenilor pentru marea sărbătoare. Liderii lor au respins-o. Cred că majoritatea militarilor noștri care participă la operațiunea militară specială (n.r. războiul declanșat de Rusia în Ucraina) au oftat ușurați când au auzit refuzul de încetare a focului de Crăciun. Mai puține probleme și mai puțină viclenie”, a scris Medvedev pe Telegram.

Medvedev a remarcat că i-a părut rău pentru oamenii care au pierdut ocazia de a merge la biserică.

„Dar porcii nu au credință și nici sentimente de recunoștință. Ei înțeleg doar forța brută”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel