Decese violență domestică. Sute de victime, zeci de morți în 2016

Ema Apostu / 09 aug 2017 / 14:12 Salveaza PDF Comentarii
Violenta domestica
Violenta domestica

Secretarul de stat din cadrul Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Gabriela Drăghici, care coordonează Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), a atras atenţia, miercuri, asupra faptului că 'în România se moare din cauza violenţei domestice'. 

Drăghici a declarat, cu prilejul lansării la Botoşani a campaniei naţionale 'Informare acasă! Siguranţă în lume!', că în 2016 s-au înregistrat la nivel naţional 27 de decese ca urmare a violenţelor în familii. 

'Am avut 408 victime ale violenţei domestice anul trecut, soldate cu 27 de decese. Deci în România se moare din cauza violenţei domestice. Este evident că noi trebuie să luăm măsuri', a afirmat secretarul de stat. 

Gabriela Drăghici susţine că o mare parte dintre victimele traficului de fiinţe umane este recrutată din rândul victimelor violenţei domestice. 

'Din analizele ANES, o bună parte din femeile care aleg să plece şi să lucreze ilegal în străinătate este recrutată din rândul acestor femei captive financiar, dintr-un mediu domestic abuziv şi care, neavând alternativă, aleg această cale, atât pentru a-şi obţine independenţa financiară, cât şi pentru a evada, dacă vreţi, din mediul domestic', a declarat oficialul MMJS. 

Secretarul de stat susţine că în viitoarea sesiune parlamentară va propune modificarea unor acte normative care să prevadă 'protejarea femeilor' şi 'măsuri cu caracter coercitiv' pentru faptele de violenţă în familie. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28