Deces provocat de COVID-19 în Botoșani. Încă o persoană este la ATI

FOTO: Freepik @DCStudio
FOTO: Freepik @DCStudio

Un bărbat a murit la Botoșani din cauza COVID-19. În secția ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă se mai află un pacient.

Un bărbat internat pe Secţia de anestezie terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) ”Mavromati” Botoşani a decedat pe fondul infecţiei cu SARS-CoV-2, a declarat, marţi, managerul interimar al SJU, Monica Adăscăliţei, pentru Agerpres.

Potrivit acesteia, pacientul, în vârstă de 69 de ani,  care a murit în cursul zilei de marţi, avea multiple comorbidităţi, printre care ciroză hepatică, hipertensiune, insuficienţă cardiacă şi obezitate. ”Persoana respectivă este una dintre cele două pe care le-am avut internate pe terapie intensivă”, a afirmat Adăscăliţei.

Oficialul SJU a anunţat, luni, că alte opt persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt internate pe Secţia de boli infecţioase a spitalului.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, apariţia noilor cazuri de COVID-19 survine pe fondul creşterii numărului de cazuri de infecţii respiratorii, specifice sezonului de toamnă.

”Este o perioadă a infecţiilor respiratorii. E perioada de toamnă, perioadă în care în general cazurile de infecţie respiratorii cresc, din punct de vedere numeric”.

Situația cazurilor COVID-19 în România

Până la data de 03 septembrie 2023 au fost raportate la INSP-CNSCBT 20228 secvențieri, din care 53 în săptămâna 35/2023. Cele 53 secvențieri din săptămâna 35/2023 au fost raportate de INBI Balș (31) și INCDMM Cantacuzino (22).

Au fost confirmate 17.708 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care:

- Alpha* 1722

- Beta 11

- Gamma 23

- Delta 5.958

- Omicron** 9.994, arată INSP în raportul prezentat în această săptămână.

În ceea ce privește numărul persoanelor decedate, până la declararea transmiterii comunitare au fost înregistrate 75 decese confirmate cu
variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC).

Citește și: Cât de agresivă este EG.5, noua tulpină COVID-19. Ar trebui să ne mai temem de COVID? Carmen Dorobăț: Pandemia nu se oprește de azi, pe mâine, în 24h. Să ne așteptăm la noi variante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel