Doliu în Marina Română. Comandorul Olimpiu Manuel Glodarenco a trecut la cele veșnice

Comandor dr. habil. Olimpiu Manuel Glodarenco a trecut la cele veșnice.

Olimpiu Manuel Glodarenco, comandor în Marina Română a trecut la cele veșnice. Informația a fost publicată pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Marinei Române:

„COLECTIVUL MUZEULUI NAȚIONAL AL MARINEI ROMÂNE DEPLÂNGE TRECEREA ÎN NEFIINȚĂ FULGERĂTOARE A DOMNULUI COMANDOR DR. HABILITAT OLIMPIU MANUEL GLODARENCO, DIRECTOR AL MUZEULUI NAȚIONAL AL MARINEI ROMÂNE ÎN PERIOADA 15.07.2006-15.03.2013.
SUNTEM ALĂTURI DE FAMILIA ÎNDOLIATĂ ÎN GREAUA ÎNCERCARE !
DUMNEZEU SĂ ÎL AIBĂ ÎN PAZA SA !

Comandor dr. habil. Olimpiu Manuel Glodarenco s-a născut la 2 ianuarie 1964 și a urmat cursurile Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân”, Facultatea Navigaţie, pe care l-a absolvit în 1986.

Pasionat de istorie, a urmat cursurile Facultății de Istorie şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universității „Ovidius”, licență și masterat. A urmat firește, un doctorat, de data aceasta la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Facultatea de Comandă şi Stat Major cu specializare în Ştiinţe Militare şi Informaţii și nu s-a oprit aici, obținând titlul de habilitat sub îndrumarea prof. dr. Anatol Petrenco, Decanul Facultății de Istorie Universală, Universitatea de Stat din Chișinau.

În perioada 1986-2006, a ocupat funcția de comandant nave de luptă și ofițer în statul major al Flotei, în diferite unități operative ale Forțelor Navale, apoi de Instructor superior în catedra „Ştiinţe Militare şi Manageriale” şi şef al comisiei didactice a catedrei la Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”. A devenit șef de stat major al Centrului de Instrucţie al Forţelor Navale, Mangalia.

În anul 2006 devine director al Muzeului Național al Marinei Române și conferențiar universitar la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, predând discipliniele: „Istoria armatei și marinei române” și „Istorie navală”, din 2007 ocupă funcția conferențiar universitar la Universitatea „Ovidius”, Constanţa, iar din anul 2010 la Universitatea „Andrei Şaguna”, unde predă cursurile Conflicte asimetrice, Politică externă şi de securitate comună a Uniunii Europene, Politici de securitate ale Uniunii Europene, Istoria secolului XX; Geopolitică şi geostrategie; Teoria organizaţiilor europene; Introducere în studii europene; Sisteme politice comparate; Etică politică.
Din anul 2013 a devenit director al Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” București.

Ca și cercetător s-a evidențiat în publicarea unor volume impresionante de istorie universală a marinei și a nenumărate studii și articole, Iar ca director al Muzeului Național al Marinei Române, s-a remarcat prin organizarea de conferințe naționale și internaționale și prin înființarea Editurii Muzeului Național al Marinei Române.

A fost membru al: Societății de Ştiinţe Istorice din România, Asociaţiei de Geopolitică „Ion Conea”, Comisiei Române de Istorie Militară, Asociaţiei culturale „Pro Basarabia şi Bucovina”, Liga Navală Română și Membru de onoare al Asociaţiei Tomis pentru Interculturalitate,

A fost Cavaler al Ordinului Militar şi Ospitalier al Sfântului Lazăr din Ierusalim și expert al Ministerul Culturii, în bunuri arheologice şi istorico-documentare: Istoria marinei, secolele XIX – XX.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel