Decanul Facultății de Medicină, despre percheziții. "Nu avem niciun fel de probleme"

Decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila", dr. Doina Pleșca, spune că facultățile din cadrul UMF nu sunt implicate în niciun fel de achiziție, întrucât legea nu permite.

"Nu avem niciun fel de probleme legate de percheziții. Noi, facultățile, nu suntem implicate în niciun fel de achiziție. În cadrul oricărei universități facultățile nu au personalitate juridică, ele nu pot face achiziții", a precizat decanul.

Pleșca a subliniat că facultățile se ocupă în exclusivitate cu aspectul profesional și formarea medicilor.

"Noi nu putem să cumpărăm niciun pix sau creion. Eu fac o cerere prin care solicit achiziționarea unui pix sau creion", a afirmat Doina Pleșca.

Procurori ai Parchetului General și ofițeri de poliție efectuează marți 32 de percheziții în București și în județele Prahova, Giurgiu și Dâmbovița, printre care, potrivit unor surse judiciare, și la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din București.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, luare de mită și dare de mită.

Reprezentanții UMF sunt suspectați că ar fi atribuit în mod ilegal contracte de achiziții publice, 6 persoane urmând să fie conduse la audieri, scrie Agerpres.

VEZI ȘI: Percheziții la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel