Debranșările de la RADET ar putea fi interzise. Lovitură pentru români

Debranșările de la RADET pentru instalarea de centrale termice de apartament sau de bloc ar putea fi interzise, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie votat în Camera Deputaților, for decizional. 

Proiectul modifică Legea serviciului public de alimentare cu energie termică. Propunerea legislativă de modificare a fost inițiată acum opt ani de deputații Iulian Iancu (PSD) și Dan-Radu Rușanu, Mircea Ciopraga, Ioan Cristea și Ioan-Silviu Lefter (PNL). A fost atunci adoptat de Senat și din ianuarie 2009 zace la Camera Deputaților.  Surpriza a fost săptămâna trecută când Comisia de Industrii a scos proiectul de la sertar și l-a trimis Biroului Permanent. Proiectul are numeroase amendamente care schimbă fundamental varianta adoptată de Senat, potrivit Profit

Cea mai importantă modificare este: "deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu și debranșarea totală a instalațiilor interioare de încălzire și/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică".

Zona în care e interzisă debranșarea. Ce se întâmplă cu cei care se pot debranșa

Zona unitară de încălzire presupune ca într-o anumită zonă toată lumea să se încălzează printr-un anumit sistem. Dacă proiectul trece așa cum a ajuns la Cameră, debranșările de la RADET-uri nu vor mai fi posibile, nici individual, pe apartamente, nici colectiv, pe blocuri, dacă primăriile vor decreta zone unitare de încălzire centralizată.  Proiectul de lege mai prevede că pentru a fi debranșat un bloc aflat în afara zonei unitare, este necesar acordul tuturor membrilor asociației de proprietari, nu doar decizia majorității. Dacă o persoană decide să se debranșeze de la RADET, aceasta trebuie să înlocuiască măsura de încălzire cu una impusă de primărie în zona respectivă, nefiind la libera alegere tipul de încălzire în apartamentul propriu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel