Urmărește emisiunea live


Victor Ponta, întâlnire la Palatul Victoria cu Dean Thompson

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson.

Discuția de la Guvern a vizat teme ce privesc NATO şi apropiatul summit al Alianţei, a precizat premierul Victor Ponta pentru Mediafax.

La rândul său, Ambasada SUA a precizat, cu privire la întâlnire, că "însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA se întâlneşte în mod constant cu oficiali români să discute probleme bilaterale".

Ponta, mulțumiri pentru Dean Thompson

Recent, într-un interviu acordat "Gândul", Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a exprimat o serie de poziţii cu privire la activitatea Guvernului şi a reprezentanţilor acestuia, inclusiv cu privire la OUG care permite migraţia aleşilor locali, publicată, marți, în Monitorul Oficial. 

"Înainte de mişcarea făcută de Guvern, am avut discuţii cu toate părţile implicate. Am vorbit cu oameni din Guvern, am vorbit cu oameni din afara Guvernului, pe mai multe niveluri. Declaraţia noastră nu a luat vreo poziţie pe substanţa problemei, referindu-se mai degrabă la procedură şi la faptul că noi credem că o procedură parlamentară transparentă este cea mai bună cale de urmat când vine vorba despre schimbat legi", declara Dean Thompson.

Citește și Dean Thompson, despre România-Washington vs. România-China

Referitor la afirmațiile diplomatului american pe această temă, premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că răspunsurile date de Dean Thompson au fost "foarte echilibrate şi foarte corecte".

"Am văzut la televizor şi vreau să mulţumesc reprezentantului SUA, domnul Thompson, care a răspuns de fiecare dată foarte echilibrat şi foarte corect, chiar dacă după aceea ce a răspuns dânsul a fost distorsionat în presă", a spus Ponta, precizând că îi dă dreptate oficialului american referitor la dezbaterile privind ordonanţa.

Citește și Ambasada SUA, prima reacție la OUG pentru migrația primarilor

"Am văzut că a spus un singur lucru legat de posibilitatea dezbaterilor şi aici are dreptate şi din acest motiv sunt 45 de zile în care ordonanţa produce efecte. Săptămâna viitoare se adoptă de către Senat, pleacă la Cameră, deci în mai puţin de 45 de zile au loc dezbaterile parlamentare, se adoptă, după care politrucii Iohannis şi Blaga, la ordinele domnului Băsescu, să conteste la Curte să ne spună Curtea ce să facem", a adăugat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel