Dean Thompson: Ce se va întâmpla dacă Rusia continuă să avanseze, ca în Crimeea

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson, a vorbit despre expansiunea Rusiei în regiune.

Prezent duminică în emisiunea "După 20 de ani", de la PRO Tv, oficialul american a fost întrebat ce se va întâmpla dacă Rusia va continua să avanseze, așa cum s-a întâmplat în regiunea Crimeea din Ucraina.

"Am vazut ca a avansat foarte rapid, in mai putin de un an, in Crimeea, iar acum in estul Ucrainei. S-au oprit numai ca sa mentina teritoriile deja ocupate, asa ca aceasta e situatia de facto. Daca Rusia avanseaza? Voi fi sincer cu dv. Sunt chestiuni pe care le-am discutat deja cu colegii nostri din NATO. Avem cei mai buni strategi militari din lume, care analizeaza toate scenariile posibile, asa ca n-ar fi foarte responsabil din partea mea sa spun altceva decat ca suntem hotarati sa le aratam ca exista consecinte. Iar acum sunt sigur ca analizam o vasta gama de posibilitati. Pana acum, am oferit un ajutor consistent Ucrainei, dar luam in considerare si alte optiuni. Dar am fost foarte clari: problema aceasta nu are o solutie militara, asa ca trebuie sa ne concentram asupra diplomatiei, trebuie sa fim uniti cu partenerii si cu aliatii nostri, ca sa sprijinim Ucraina. Asa vom reusi sa mergem mai departe", a răspuns Dean Thompson.

Vezi și: Alexandru Cumpănaşu-Dean Thompson, întâlnire la AID. Şapte subiecte vitale, discutate

Pe de altă parte, Însărcinatul cu Afaceri al SUA la București a evitat să spună dacă NATO are în vedere o așa-zisă "linie roșie", pe care Rusia nu ar trebui să o încalce.

"Nu sunt in masura sa discut despre "o linie rosie". Sunt in masura doar sa repet ca actiunile negative vor avea in continuare consecinte negative. Sincer, vedem deja consecintele actiunilor noastre de pana acum. Economia Rusiei se clatina, riscand recesiunea, peste 150 de miliarde de dolari s-au retras din tara in ultimul an. Asa cum spunea secretarul de stat Kerry, asta altereaza fundamental viitorul Rusiei. Rusia rateaza multe sanse din cauza alegerilor facute", a mai declarat Dean Thompson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel