Dealer de droguri, reținut la Cluj-Napoca. Mascații au descins în locuința acestuia

Percheziții au avut loc în locuința unui traficant de droguri din Cluj-Napoca. 

La data de 08.09.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada mai 2020 - august 2021, inculpatul a procurat diverse cantităţi de cannabis pe care, ulterior, le-a comercializat către consumatori de pe raza municipiului Cluj, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT. 

Percheziții la domiciliul tânărului

La data de 08.09.2021, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat o percheziţie domiciliară, în urma căreia au fost ridicate 50 de grame de canabis, suma de 30.000 de lei, 4 grindere, un aparat de vidat, un cântar electronic şi 3 recipiente cu urme de substanţă vegetală.

Prins cu droguri la festival 



Totodată, la data de 22.07.2019, inculpatul a fost depistat, la un festival organizat pe raza judeţului Cluj, având asupra sa cantitatea de aproximativ 3 grame de cannabis.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

”Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Prins cu droguri pe aeroportul din Cluj-Napoca

În data de 08.09.2021, la PTF Aeroport Cluj Napoca, s-a prezentat pentru a intra în ţară din direcţia Frankfurt, un cetăţean  SUA, în vârstă de 36 de ani, a anunțat Poliția de Frontieră. 

La controlul de frontiera, în baza unei analize de risc şi având în vedere că bărbatul manifesta un comportament agitat, acesta a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunţit.  

În urma verificărilor efectuate asupra bagajului personal, s-a descoperit un plic transparent care conţinea mai multe fragmente vegetale (ciuperci), despre care existau suspiciuni că sunt halucinogene.

Persoana în cauză a declarat că intenţiona să meargă la un festival, în municipiul Cluj Napoca, şi că substanţele respective erau folosite în scop terapeutic.

Produsele au fost ridicate şi trimise la expertizare către laboratorul de specialitate, care a confirmat că substanţa vegetală conţine psilocină (drog de mare risc).

În cauză  se derulează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, pentru introducerea sau scoaterea din ţară  de droguri de risc, fără drept. Totodată, cetăţeanului american nu i s-a permis continuarea călătoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel