EXCLUSIV  De Valentine's Day, ce au făcut câteva zeci de oameni în fața unei biserici din București m-a surprins / video

De Valentine's Day, ce au făcut câteva zeci de oameni în fața unei biserici din București m-a surprins / video
De Valentine's Day, ce au făcut câteva zeci de oameni în fața unei biserici din București m-a surprins / video

De Valentine's Day, ce au făcut câteva zeci de oameni în fața unei biserici din centrul Bucureștiului m-a surprins. Și ar trebui să-i surprindă și pe cei care strigă: ”Vrem spitale, nu catedrale!”

În altă ordine de idei, nu le putem cere pe ambele? Nu văd de ce s-ar exclude. Dar revenind la subiectul despre care vă scriu.

Din cauza pandemiei, la slujbe, în interiorul bisericii, pot participa maximum 50 de persoane, în ordinea sosirii. Duminica aceasta, chiar de Valentine's Day, încă de la ora 09.55, înainte cu cinci minute de Sfânta Liturghie, Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București își atinsese aproape numărul maxim. Zece minute mai târziu, rând pe rând, oamenii voiau să intre, dar nu mai aveau loc. Un om al bisericii stătea în ușă și îi ruga să înțeleagă că aceasta sunt regulile și să asculte slujba de afară.

Așa că, timp de două ore și jumătate, oamenii au stat afară, la -6 grade resimțite să asculte slujba, deși aveau posibilitatea să o asculte chiar de acasă pentru că se transmite pe Youtube.

Preotul Vasile Ioana le-a mulțumit zecilor de oameni care au stat, în frig, pentru Sfânta Liturghie, în fața Bisericii Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București.

”În această zi, cu soare cu dinți, vreau să mulțumesc celor care, de două ore și jumătate, stau afară. Sunteți eroii noștri, dragilor! Să vă încălzească Dumnezeu sufletele. Sunt convins că nimic altceva nu v-a ținut afară, în frig, decât dragostea pentru Dumnezeu, pentru cuvântul Său. Ați fi plecat demult dacă nu asta ar fi fost!”, a zis preotul Vasile Ioana.

Poate dacă am fi avut mai multe catedrale, oamenii nu mai erau nevoiți să stea în frig două ore și jumătate. Iar cei care strigă ”vrem spitale, nu catedrale!” ar trebui să înțeleagă că pentru a fi sănătos fizic trebuie să fii sănătos, întâi de toate, mintal. Și într-o lume în care normalul a fost înlocuit cu anormalul, cu restricții, noi având nevoie de oameni, de socializare, având nevoie să fim ascultați, oamenii aleg să meargă la biserică.

Pentru că, ce să vedeți, nu toată lumea are bani de psiholog, iar pentru mulți români, mersul la biserică este terapie gratuită. Și avem nevoie de biserici pentru a ne menține sănătatea mintală. Dar știu că asta e greu de înțeles de cineva care nu merge la biserică niciodată și care își imaginează că la biserică sunt ”popi ahtiați după bani, coborând din BMW-uri și babe care fac mătănii non-stop”. Nu. Bisericile au început să fie foarte pline de tineri, cât despre preoți… cine nu a reușit să aibă încredere în ei, poate să treacă pe la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi și, după ce-l va cunoaște pe preotul Vasile Ioana, vor înțelege de ce avem nevoie de biserici, dar și de preoți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel