De unde a pornit ambulanta neagra. Ce nu spune nimeni

ambulanta neagra
ambulanta neagra

"Ambulanța neagră" este un mit urban al anilor '60, dar credința oamenilor în această legendă se bazează pe cazuri adevărate în care persoane au fost răpite pentru prelevarea de organe. 

În aproape fiecare țară a lumii există o legendă, un mit urban despre oameni care răpesc copii sau persoane adulte pentru a le fura anumite organe sau sângele. În România, mitul "Ambulanței Negre" care fură copii este o adaptare a unei legende urbane care a circulat în aproape toată Europa de Est și care se numea "Volga Neagră". 

Mitul mașinii de proveniență rusească de culoare neagră sau roșie, cu jante albe, condusă de preoți, călugărițe, evrei, vampirI, sataniști sau chiar Diavolul însuși, a circulat în special în anii '60 și '70 în țări ca Rusia, Polonia, Cehoslovacia, Belarus, Mongolia, Ucraina și Ungaria. Se credea că Volga răpea copii pentru a le preleva sângele necesar unor bogați din Occident sau arabi bolnavi de leucemie. De asemenea, legenda a fost reactivată mai tarziu de poliția secretă poloneză care a inventat mitul Mercedesului negru care răpea adulți pentru prelevare de organe care apoi erau lăsați să Moară. De fapt, mitul avea în spate niște răpiri reale pe care le făceau agenții de informații polonezi și pe care aceștia doreau să le mascheze cu această legendă urbană.

Chiar dacă aceste relatări sunt rodul imaginației, cazuri de răpiri pentru prelevarea ilegală de organe s-au produs în realitate. Este vorba de cazurile de raportate din Kosovo, altele în India și Africa. Oamenii răpiți în aceste cauzuri nu erau luați din stradă de mașini, negre dar motivele răpirii erau pentru prelevarea de organe care erau ulterior vândute pe piața neagră sau se urmărea mutilarea unor persoane.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel