De teama invaziei Chinei, taiwanezii și-au sporit de patru ori antrenamentele cu arme de foc

De teama invaziei Chinei, taiwanezii și-au sporit de patru ori antrenamentele cu arme de foc  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
De teama invaziei Chinei, taiwanezii și-au sporit de patru ori antrenamentele cu arme de foc / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Taiwanezii sunt îngrijorați de faptul că Republica Populară Chineză ar putea profita de atenția Occidentului asupra Ucrainei și ar putea invada insula.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie, antrenamentul cu arme de airsoft a civililor taiwanezi a crescut pe fondul îngrijorărilor că Republica Populară Chineză ar putea profita de concentrarea Occidentului asupra războiului ruso-ucrainean.

Un director al unei companii de formare a abilităților de luptă a fost citat de Reuters că a afirmat că rezervele pentru antrenamentul cu arme de airsoft s-au „triplat sau au crescut chiar de patru ori” de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Directorul executiv al Polar Light, Max Chiang, a declarat agenției de presă că „din ce în ce mai mulți oameni vin să participe”.

Chiang a spus că mulți dintre clienții care ieșeau în poligonul de tragere nu au mai tras niciodată cu arme. Există îngrijorări printre unii taiwanezi că Beijingul  ar putea încerca să exploateze distracția cauzată de eforturile Occidentului de a face față războiului din Ucraina și, eventual, să întreprindă acțiuni militare împotriva Taiwanului.

De la începutul invaziei ruse, armata Taiwanului și-a ridicat nivelul de alertă pentru strâmtoarea Taiwan. Cu toate acestea, nu a detectat nicio activitate neobișnuită a forțelor Armatei Populare de Eliberare din regiune.

CITEȘTE ȘI    -    China a efectuat o „patrulă de pregătire pentru luptă“ în jurul Taiwanului. Amenințări la adresa SUA

Majoritatea taiwanezilor ar lupta contra Chinei

Faptul că, la fel ca și Ucraina, Taiwanul nu are un tratat oficial de apărare cu SUA, a determinat țara să-și întărească propria apărare. Mulți sugerează acum luarea de măsuri precum extinderea perioadei de recrutare, consolidarea pregătirii rezerviștilor, construirea unei forțe de apărare teritorială și înființarea unei legiuni străine.

Într-un sondaj publicat pe 15 martie de think tank-ul Taiwan International Strategic Study Society din Taipei, 70,2% dintre respondenți au declarat că sunt dispuși să apere Taiwanul dacă China întreprinde acțiuni militare împotriva țării. Aceasta este o creștere substanțială față de cei 40,3% care au declarat că sunt dispuși să lupte într-un sondaj publicat pe 28 decembrie 2021.

Deoarece Taiwan are legi extrem de stricte privind armele, este dificil pentru taiwanezi să aibă acces la arme de foc. 

Mulți taiwanezi se înscriu la companii precum Polar Light pentru a obține antrenament cu arme de foc cu arme airsoft. Dincolo de elementele de bază, ei se pot antrena și cum să facă față diferitelor scenarii militare, cum ar fi curățarea clădirilor, salvarea ostaticilor și primul ajutor pentru răniți, conform Taiwan News.

CITEȘTE ȘI    -    „Carantinarea” Taiwanului, scenariul prin care China ar putea încerca să-și exercite suveranitatea asupra insulei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel