De ce va fi sigilat și ascuns într-un seif pentru 90 de ani testamentul reginei Elisabeta a II-a

Testamentul Reginei Elisabeta a II-a va fi sigilat și încuiat într-un seif pentru cel puţin 90 de ani.

Testamentul Reginei Elisabeta a II-a, în cazul în care ar putea fi văzut de public, ar oferi informaţii despre averea suveranei britanice, însă, spre deosebire de actele asemănătoare ale cetăţenilor britanici obişnuiţi, testamentul va fi sigilat și încuiat într-un seif pentru cel puţin 90 de ani, relatează Reuters, conform Agerpres. Primul membru al familiei al cărui testament a fost sigilat de Curte a fost Prinţul Francis de Teck, fratele mai tânăr al reginei Mary, care a murit în 1910. Testamentul acestuia face parte din cele peste 30 păstrate într-un seif aflat într-un loc secret din Londra, sub îngrijirea unui magistrat. 

Conform convenției, după moartea unui membru de rang înalt al familiei regale, executorul testamentar cere Secției pentru Familie a Înaltei Curți din Londra sigilarea testamentului. Magistrații care s-au succedat în această funcție au aprobat întotdeauna solicitarea. Aceste amănunte au fost făcute publice abia după moartea, în luna aprilie a anului 2021, a Prințului Philip, soțul suveranei britanice, când îndatorirea aplicării sigiliului i-a revenit judecătorului Andrew McFarlane.  Judecătorul a decis că testamentul trebuie sigilat, însă a hotărât, de asemenea, să ofere publicului o explicație a acestei proceduri. 

„Gradul de publicitate pe care publicarea l-ar atrage probabil ar fi foarte extins şi contrar obiectivului de păstrare a demnităţii suveranei”, a menționat el, afirmând că acest lucru este necesar ca monarhul să-şi realizeze rolul constituţional.  

 

 

Citește și...

Exclusiv DCNews / Istoricul Filip Iorga a conturat profilul Regelui Charles

 

Istoricul Filip Iorga a conturat profilul noului Rege al Marii Britanii, scoțând în evidență că, deși monarhul este un aristocrat, nu poate fi urât de către politicienii și electoratul de stânga, întrucât a luptat alături de ei în mai multe cauze, precum lupta împotriva schimbărilor climatice și protejarea patrimoniului.

„Charles, fiind altă generație, ar putea să discute despre traumele suferite de indigeni, în încercarea de a-și atrage mai mulți simpatizanți republicani, spre deosebire de Regina Elisabeta a II-a, care s-a născut într-un imperiu și chiar primele ei declarații și primii ei pași ca monarh au primit influența acestor tradiții, acestei moșteniri imperiale. Cu toate acestea, moștenirea imperială a Marii Britanii s-a evaporat, Commonwealth-ul este o structură foarte democratică și modernă, care nu mai are legătură cu trecutul.

Aici, eu aș adăuga un bemol. Știu că acum este foarte la modă să fim anti-colonialiști, să condamnăm toate greșelile trecutului, însă poate că ar trebui să analizăm cu mai multă atenție cum arată diverse regiuni din lume - fără să fiu un partizan al colonialismului, dar trebuie să analizăm lucrurile în mod echilibrat - care au fost decolonizate neinteligent, pripit și fără intenție pentru interesele și soarta popoarelor respective. Acestea au căzut pe mâna unor politicieni meschini, corupți, violenți, brutali. Am văzut ce s-a întâmplat, în ultimele decenii, în multe regiuni ale Africii. Sigur că și puterile coloniale au, la rândul lor, o responsabilitate, dar și felul în care unele decolonizări s-au produs, mai ales cu sprijin sovietic sau prin mișcări comuniste, nu a dat chiar niște rezultate lăudabile.” Continuarea materialului, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel