De ce te ignoră pisica. Cinci motive care explică acest comportament

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Când vine vorba de abilitățile sociale, pisicile nu sunt ca și câinii. Mulți câini au nevoie de atenția stăpânilor lor și doresc interacțiuni sociale. Pisicile sunt mult mai independente. Au și ele nevoie de interacțiuni sociale, dar le caută în funcție de proprii termeni și de obicei nu cer atenție.

De ce te ignoră pisica?

Există multe motive pentru care pisica ta pare să te ignore. Iată care sunt cele mai comune:

Pisica ta vrea timp pentru ea însăși

Probabil cel mai simplu și mai comun motiv este că pisica ta pur și simplu nu are dispoziția necesară.

Pisicile sunt creaturi independente și au propriile emoții și stări de spirit. Dacă pisica ta nu are chef de mângâieri sau de gustări, ei bine, pur și simplu te va ignora și va continua să facă ceea ce preferă să facă.

Dacă pisica ta face ceea ce face în mod natural și se relaxează, dar asta nu te include pe tine, este mai bine să lași pisica singură și să o lași să vină la tine când vrea atenție.

Pisicile mai în vârstă s-ar putea să nu știe că vrei atenția lor

Dacă pisica ta a îmbătrânit puțin, există o posibilitatea ca ea să nu mai audă sau să nu mai vadă la fel de bine ca înainte. Există posibilitatea ca pisica ta să nu te ignore, ci pur și simplu să nu fi priceput încă faptul că încerci să interacționezi cu ea.

Mișcându-te mai încet și cu mai multă determinare, poți să le faci pe aceste pisici să devină conștiente de tine, iar apoi ele pot decide dacă doresc să-ți acorde atenție. 

Pisica ta ar putea fi speriată

Multe pisici vor alege să ignore ceva pe care-l percep ca o amenințare sau care le stresează. Dacă ai pedepsit sau lovit pisica în trecut sau chiar ai strigat la ea, acum te-ar putea vedea ca pe o amenințare.

Pisica ta nu știe dacă intențiile tale sunt bune sau rele, așa că încearcă să te ignore. Uneori, chiar și dacă o calci accidental o poate face să te ignore. În aceste cazuri, pisicile vor fugi adesea dacă continui să le soliciți atenția.

Dacă pisica ta fuge, se ascunde și încearcă să te evite, retrage-te și lasă-i spațiu. Lasă timpul să treacă, apoi încearcă să-i recâștigi afecțiunea cu câteva mângâieri blânde sau gustări. Pisicile nu uită și nu ar trebui să disciplinezi niciodată o pisică cu pedepse. 

Pisica ta s-ar putea să nu se simtă bine

Nu este neobișnuit ca pisicile să devină mai retrase dacă nu se simt bine, în special dacă se dezvoltă o boală. Chiar și pe măsură ce pisicile îmbătrânesc, ele pot dezvolta o formă de disfuncție cognitivă asemănătoare cu boala Alzheimer la oameni.

Dacă pisica ta arată semne de îngrijorare, pe lângă faptul că este mai distantă, cum ar fi setea nejustificată, lipsa apetitului sau comportament diferit, consultă medicul veterinar. Pisicile se retrag adesea când se dezvoltă o boală și cu cât descoperi problema mai devreme, cu atât mai bine. Cu puțin efort și ajutor de la medicul veterinar, poți să interpretezi comportamentul lor și să rezolvi problema.

Pisica ta ar putea fi deranjată de ceva

Pisicile par să fie foarte independente și uneori distante, dar adevărul este că majoritatea pisicilor au emoții delicate. Cea mai mică ofensă - pot simți dacă ai mângâiat o altă pisică - le poate determina să te ignore.

Astfel, ele își exprimă sentimentele în singurul mod pe care îl știu.

Majoritatea pisicilor sunt destul de iertătoare și puțină mâncare și câteva răsfățuri ar trebui să rezolve problema, potrivit Petmd.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel