De ce se teme Vladimir Putin de o victorie a lui Hillary Clinton

Conform Fridei Ghitis, specialist pe politică externă și fost producător CNN, pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin, înfrângerea lui Hillary Clinton la alegerile prezidențiale din SUA, a devenit nu doar un obiectiv strategic, ci și personal.

În 2011, când Putin s-a confruntat cu cele mai mari proteste pe care Rusia le-a cunoscut după căderea Uniunii Sovietice, Hillary Clinton, pe atunci Secretarul de Stat al SUA, s-a poziționat public de partea protestatarilor, notează CNN. 

Protestele au început după ce Vladimir Putin a fost ales de două ori președinte, un al treilea mandat fiind neconstituțional. Astfel, în 2008 preia funcția de prim ministru și deține efectiv puterea în timp ce Dimitri Medvedev, aliatul său, devine președinte. La scurt timp, Vladimir Putin își anunța a treia candidatură pentru funcția de președinte. Trei luni mai târziu, opoziția a izbucnit în furie, când partidul său a obținut o victorie răsunătoare în alegerile legislative, Putin fiind acuzat de fraudă electorală.

Potrivit CNN, poziția lui Hillary Clinton a fost fermă, declarând public că ”poporul rus, la fel ca oamenii de pretutindeni merită alegeri libere, corecte și transparente"  în timp ce Vladimir Putin a acuzat-o că se află în spatele protestelor și că ”trimite un semnal opoziției.”

Totodată, în timp ce Clinton pare că întărește poziția SUA, politica externă a lui Donald Trump coincide cu cea a Rusiei. Frida Ghitis este de părere că o eventuală victorie a lui Trump ar putea suspenda sancțiunile economice împotriva Rusiei, ar putea duce la recunoașterea americană a anexării Crimeei de către Rusia și, ar poziționa SUA alături de Bashar al-Assad în războiul din Siria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel