EXCLUSIV  De ce se produc cutremurele puternice. Preot, declarație SCANDALOASĂ

Scriitorul Dan Ciachir a semnalat pentru DC News o afirmație controversată legată de seisme.

A fost suspendat de la Radio Maria, care este postul de radio al Vaticanului, părintele Giovanni Cavalcoli, care în cursul unei emisiuni, referindu-se la recentele cutremure din Italia, a spus că acestea sunt "o pedeapsă a lui Dumnezeu" pentru uniunile civile (căsătorii între persoane de același sex).

Declarația a avut un efect foarte mare, s-a răspândit peste tot, iar L'Osservatore romano, ziarul Vaticanului, a luat atitudine și a scris despre aceasta. 

Postul de radio s-a distanţat de opiniile lui Giovanni Cavalcoli, iar Vaticanul a emis o mustrare spunând că ideea unui Dumnezeu răzbunător este "o viziune păgână". Arhiepiscopul Angelo Becciu a spus că declarațiile lui Cavalcoli au fost "ofensatoare pentru credincioși". Părintele a subliniat, la un alt post de radio, că seismele au fost cauzate de "păcatele omului".

Comentariile lui Giovanni Cavalcoli au fost făcute în data 30 octombrie, ziua în care centrul Italiei a fost lovit de un cutremur de 6,6 magnitudine - cel mai puternic seism care a lovit țara în 36 de ani.

[citeste si]

Italia este una dintre ultimele țări din vestul Europei care a recunoscut oficial parteneriatele civile între persoanele de același sex. De luna trecută, legislația a fost schimbată, pentru a permite parteneriatele civile între aceste persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel