EXCLUSIV  De ce se mută Primăria Sectorului 4 la Mall. Motivele, explicate pentru Dcnews.ro chiar de către primarul Daniel Băluță

Peste mai puțin de o lună, nu vom mai găsi Primaria Sectorului 4 în clădirea de pe bd. George Coșbuc, nr. 6 – 16, ci în incinta Complexului Comercial Grand Arena, situat pe Șoseaua Turnu Măgurele. Întregul aparat administrativ își va desfășura activitatea la mall cel puțin până în 2019, când se preconizează finalizarea lucrărilor de renovare și extindere a actualului sediu.

Locația temporară în care va funcționa Primăria Sectorului 4 a fost stabilită în urma unei licitații. Complexul comercial Grand Arena a oferit prețul cel mai mic, aproximativ 20 de mii de euro pe lună, reprezentând chiria pentru folosirea unui suprafețe de două ori mai mare decât cea din sediul actual al primăriei sectorului 4.

Contractul pentru modernizarea și extinderea sediului administrației locale din bulevardul George Coșbuc, nr. 6-16 a fost semnat încă din anul 2015 și are o valoare de șapte milioane de lei. Finanțarea lucrărilor nu afectează însă bugetul local al Sectorului 4, întrucât investiția se va realiza cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

„Ca medic, știu că sănătarea angajaților care muncesc mai mult de 8 ore pe zi în birourile învechite este pusă în pericol, lucru pe care nu l-am mai putut accepta. Aveam oricum banii pentru reabilitarea și mansardarea actualei clădiri încă din 2015, așa că am decis să nu mai pierdem timpul și să ne mutăm temporar activitatea. Ne-am gândit în același timp și la cetățeni, cărora acum le putem oferi condiții decente atunci când interacționează cu autoritatea locală. Ei plătesc taxe și impozite, au dreptul să fie primiți și tratați ca atare, nu puși să aștepte în frig sau în ploaie până când le vine rândul să intre într-un birou de câțiva metri pătrați”, a explicat Daniel Băluță pentru Dcnews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel