De ce se întâlnesc Hollande și Barroso, sâmbătă, la Marseille

Hollande Barroso
Hollande Barroso

Președintele Franței, François Hollande, și președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, se vor afla sâmbătă, 12 ianuarie, la Marseille, pentru inaugurarea Provinciei Marseille drept Capitală cultural europeană, în 2013, conform cotidianului

François Hollande va pune piatra de temelie a Muzeului Civilizațiilor Europene și Mediteraneene, care urmează să fie deschis în luna iulie, la Marseille, conform spuselor lui Jean-François Chougnet, directorul general al asociației Provincia Marseille 2013.

Va fi „o ceremonie formală”, a declarat Jean-François Chougnet. „Va rămâne președintele alături de noi (pentru restul ceremoniei de inaugurare)? Noi i-am propus un program, vom vedea dacă îl va accepta. Speranța noastră este că șeful statului nu se va limita la a ține un discurs într-un loc închis”, a adăugat el. În opinia sa, José Manuel Barroso, va sosi la Marseille vineri seara, iar ministrul Culturii, Aurélie Filippetti, care a făcut deja deplasarea în luna noiembrie, pentru lansarea programului oficial, va rămâne tot sfârșitul de săptămână în capitala cultural Europeană a anului 2013.

Aproximativ 400 de evenimente culturale vor avea loc în regiunea Marseille de-a lungul anului 2013.

În anul 2007, orașul Sibiu a fost capitală cultural Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel