De ce se cere arestarea Liei Olguța Vasilescu- Referat DNA

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Procurorii DNA scriu în referatul prin care cer arestarea preventivă a primarului municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, că politiciana a monitorizat constant realizarea materialelor electorale pentru campania din 2012, în valoare de aproximativ 250.000 de lei, ale căror costuri au fost suportate de un om de afaceri.

"În mod constant, inculpata Vasilescu Lia Olguţa venea la sediul firmei lui (...) S.C. (...) S.R.L., la ore matinale, pentru a-l întreba de stadiul execuţiei materialelor de publicitate electorală (brichete, pixuri, căni etc.). Camioanele încărcate cu produse de publicitate electorală au fost direcţionate conform indicaţiilor date de Vasilescu Lia Olguţa în municipiul Craiova, la locurile indicate", se arată în referat, potrivit Agerpres.

Materialele electorale confecţionate sunt menţionate în mai multe anexe la un contract. Este vorba, printre altele, de câte 50.000 de brichete şi pungi personalizate, 20.000 de odorizante, 10.000 de căni şi mai multe mii de tricouri şi pixuri.

Procurorii susţin că acelaşi om de afaceri i-a plătit şi o sumă de bani cash candidatei Lia Olguţa Vasilescu, tot pentru susţinerea campaniei electorale pentru funcţia de primar al Craiovei. În plus, el a suportat costurile unui concert şi cheltuielile de deplasare ale celui care l-a susţinut, surse judiciare indicând că artistul respectiv este Goran Bregovici.

Miercuri, Lia Olguţa Vasilescu a fost reţinută de procurorii DNA sub acuzaţiile de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracţiuni) şi spălare de bani. Ea urmează să fie prezentată, joi, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

[citeste si]    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel