Nathan Myhrvold, fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare poate netezi şi echilibra gustul vinului, potrivit The Wall Street Journal.
Aflat la o vinărie, cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar, iar gustul vinului s-a îmbunătăţit,
Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, scrie The Independent. Pentru echilibrarea aromelor, unii iubitori ai vinului merg pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.
Vezi și: Smântână de post. Cum se prepară. Gata în 3 minute!
Truc genial pentru o mămăligă fără cocoloașe. Secretul gospodinelor desăvârșite
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News