Mirosul de peşte poate fi diminuat dacă adaugi puţin lapte în apa în care îl fierbi. Dacă îl faci la grătar, ţine-l în apă sărată cu lămâie un sfert de oră.
Gemul se va conserva mai bine dacă imediat ce l-ai pus în borcane, le întorci cu fundul în sus.
Petele de la morcovi, lăsate pe robotul de bucătărie, ies dacă freci cu un burețel înmuiat în ulei.
Vezi și: Cum se face mămăliga pripită. Cea mai simplă rețetă
De ce să pui sare în cafea
Frişca lichidă se bate perfect, dacă o pui înainte în vasul de mixer, împreună cu paletele, 5 minute la congelator, scrie libertatea.ro.
Crusta crocantă a fripturi de pui se obţine dacă ungi puiul cu suc de lămâie, sare şi piper înainte de a-l băga la cuptor.
Dacă ai cumpărat cafea prea prăjită şi are un gust amar, acest truc te va salva: pune un vârf de cuţit de sare în ea, după ce ai preparat-o.
Gustul amar al ficatului de pui se înlătură, dacă îl ţii 1-2 ore în lapte, înainte de a-l găti.
Vezi și: De ce trebuie să înfășori pâinea într-un tifon umed. Trucul genial pe care nu-l știai
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News